Treća međunarodna konferencija „Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji“ – Sarajevo

Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu i Udruženje defektologa, edukatora-rehabilitatora u Kantonu Sarajevo (STOL) organizovali su  treću međunarodnu konferenciju „Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji“, od 18.9-20.9.2020.godine u Sarajevu.

Konferenciji je prisustvovalo  oko 500 učesnika iz različitih zemalja, stručnjaci iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, medicine i drugih oblasti, roditelji i studenti. Prezentovani su naučni, stručni i istraživački radovi iz oblasti edukacije i rehabilitacije. Zbog epidemiološke situacije usled COVIDA 19,  radovi su se prezentovali kombinovano, direktnim prisustvom na konferenciji i online putem.

Projektni tim OŠ „Anton Skala“ predstavio je projekat KA201 „To je u redu“  ERAZMUS+, putem video uključivanja  kroz  Power point  prezentaciju.

U prezentaciji su istaknuti ciljevi i značaj projekta, partnerske organizacije – učesnice na projektu i njihova uloga, trenutna  faza  projekta, kao i vreme finalizacije projekta sa gotovim materijalima. Predstavljen je i primer jedne priče za učenje društvenih veština.

Na kraju prezentacije učesnici su upućeni na  Facebook stranicu i link sajta projekta. Predavanje je  izazvalo veliko interesovanje,  što se videlo po reakcijama na facebook stranici projekta, kao i šerovanjem linka sajta projekta. U chat obliku učesnici su izrazili veliku zahvalnost na korisnim informacija, a naročito su pohvalili  dostupnost i mogućnost besplatnog preuzimanja materijala za izradu i primenu priča za učenje društvenih veština.

Leave a Comment

Your email address will not be published.