Tribina u organizaciji Centra za autizam Zagreb

U sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta „To je u redu!“održana je tribina u organizaciji Centra za autizam iz Zagreba, 23. aprila 2021.godine.

U uvodnom delu tribine pozdravnu reč i dobrodošlicu učesnicima uputila je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Potom je govorila pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba Iva Milardović Štimac, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin. Tribini, koja je ove godine održana online, prisustvovalo je 262 učesnika.

 

Program tribine započeo je prezentacijom „To je u redu!“ projekta koji je učesnicima izložila Monika Jakobović, eduk. reh., koordinator projektnog tima iz Zagreba. Cilj ovog projekta je  izgradnja i osnaživanje veština učitelja koji rade s učenicima s poremećajem iz spektra autizma uz korišćenje priča za učenje socijalnih vještina. Rezultat projekta je Metodološki priručnik i repozitorij s pričama kroz odabrane teme područja ponašanja, škole, zdravlja i dnevnih rutina. Nakon predstavljanja projekta, Sanja Šimek, eduk. reh. je detaljno govorila o Metodološkom priručniku koji nudi smernice za izradu i primenu priča za učenje socijalnih veština.

                    

Leave a Comment

Your email address will not be published.